SZI-DEK
ART"Sok van, mi csodálatos,
de az emberi testnél
nincs szebb a világon!"Szloboda István 
alkotóművész

Édesapám

Fiatal Nő

Give sincere compliments often. You can easily lift someone’s spirits by complimenting their work, attitude, style, or anything else you genuinely find remarkable. Not only will it help them but it will help you be seen as a person who is uplifting and nice to have around.

Egymás szemébe

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony"

Happiness is a habit that we have to practice on a daily basis. Life is full of uncertainty, fear, and struggle.

Fésülködő nő

Love yourself. Ask yourself a question: would you let someone you deeply love feel bad, stressed and overwhelmed? Probably not. You would do whatever you can to help them feel better because you deeply love them. Why is it so hard for us to love ourselves in the same way?

Ha szeretnél velem képet készítetni, keress bizalommal!

Kapcsolat
1956-ban, Pincehelyen születtem ( Gyönyörű, Dunántúli, dombos vidék.) Általános iskolában Kovács István tanár úr volt a rajztanárom. ( Nyugdíj előtt állt...azt mondta: én voltam a “legjobb rajzosa” ) Középiskolámat Pécsett végeztem, a Pollack Mihály Építőipari Szakközépiskolában. Itt Bezzeg Zoltán tanította az ábrázoló geometriát és a szabadkézi rajzot, amiből szakkört is tartott nekünk. Jó alapokat kaptam a grafikához!1973-ban, egy évet jártam Lantos Ferenc szakkörébe, a Csontváry Múzeum alaksorába. Egyaránt csodáltam tudását és gyönyörű munkáit.
1976-ban volt az első kiállításom Bp., Vigyázó F. u. 5-ben, az akkori munkahelyem ( Út és Vasútépítő Vállalat ) kultúrtermében.
1977-ben Luzsica Lajos festőművész szakkörébe jártam, Budapesten a Fő u. 2-be. Nagyon jó felkészítő stúdiumok voltak ezek. Modell után rajzoltunk, általában aktot.1979-ben a katonaságnál volt a második, önálló kiállításom, Budapesten, a Ságvári Laktanyában.
1987-ben ( munka mellett ) elvégeztem a Kirakatrendező és Dekoratőr Iskolát. Gerendy Jenő volt a rajztanárom. ( Azt mondta: Olyan vagyok, mint a fényképezőgép, amit látok, azt precízen meg tudom rajzolni.)
2008-ban Ghyczy György nyitott műtermében megpróbálkoztam az olajfestéssel. Akkor, ott készült édesapám portréja. Addig színekkel nem foglalkoztam, inkább csak grafikai munkáim voltak.
2009 nyarán Ercsiben voltam alkotótáborban, Ghyczy György és Sáska Tibor vezetésével.
2009-ben Pécsre költöztem.
2012-ben Benkő László alkotótársam segítségével bekerültem a Medgyessy FerencMűvészeti Műhely közösségébe. Itt Pandúr József tanár úr irányítja a kis csapatot.Velük, több közös kiállításon vettem részt.
2013 nyarán egy hetet töltöttünk a Kővágószőlősi Alkotótáborban. Megismerkedtem a pasztell és az akril technikákkal.Az utóbbi munkáim, már ezekkel készültek.
2013 márciusában volt az első, pécsi kiállításom, a Pécsi Vasutas Klubban.
2014 január 15-én Pécsett, a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtárban volt a második.

Szloboda István 
alkotóművész

Kapcsolat