Hogyan kerüljünk első helyre bármely keresőben?

Avagy hogyan érhetem el, hogy webhelyem elsőként jelenjen meg a Google Keresés találatai között?

Sok hasonló kérdés jár az ember fejében, mikor egyszer csak szükség adódik ennek a témának a megismerésére. Ingyenes keresőoptimalizálási segédletek, ötletek. Keresőoptimalizálás kérdések és válaszok.

1. Megadják-e a választ az interneten? 2. Érdemes-e keresőoptimalizáláshoz ingyenes eszközöket használni? 3. Létezik ingyenes domain? 4. Ingyenes tárhelyszolgáltatás?
5.  Ezekkel a keresőoptimalizálási információkkal ellehet érni jó eredményt?
6. Ingyenes weboldalkészítő szoftver (online, offline)? 7. Mi a különbség az egyes "szakértők" és az áraik között? 8. Milyen kereső szolgálatások, internetes keresők léteznek?

Mi megróbáljuk ezeket a kérdéseket megválaszolni.

1. kérdés válasza:

Mi úgy gondoljuk igen, de felhívjuk a figyelmet a buktatókra is. Természetesen sokféle igazán hasznos leírás, eszköz található meg az interneten. A laikus embernek mégis inkább az a legnagyobb problémája manapság, hogy mit használjon és milyen tanácsokat fogadjon meg ezekből a lehetőségekből saját webplapjának optimalizálásához.

2. kérdés válasza:

Igen, érdemes az ingyenes eszközöket is használni, mert ezekkel is elérhető kiváló eredmény. Ilyen eszközöket a legtöbb szakértői oldalon ajánlanak, de ezek között is érdemes válogatni. A kérdés ezen esetekben is az, hogy megfelel-e az itt található eszközök ajánlása, eredménye az aktuális trendeknek, szabályoknak. Ezek tapasztalati úton mérhetőek le leginkább.

3-4-5. kérdés válasza:

Igen, létezik ingyenes domain és ingyenes tárhelyszolgáltatás is, és vegyes megoldások szintúgy. Ingyenes domain esetében általában az aldomain a legjellemzőbb megoldás, ez esztétikailag nem szép, de gyakorlatban sok ilyen felhasználó van akik ilyen megoldást választanak, és egyes esetekben a keresőkben is kiváló eredményekkel. Illetve nagyon jó feltételek mellett van lehetőség az ingyenes tárhelyekre, ahol domain vásárláshoz kötik ezeket a lehetőségeket. Éves szinten egy domain fenntartása bruttó 3-6 ezer forint körül mozog és ehhez jár tárhely, levelezés, stb.

6. kérdés válasza:

Ha egy egyszerűbb weboldalt szeretnénk létrehozni akkor számos lehetőség van ingyenes vagy részben ingyenes megoldásra. Az ilyen builderek, szerkesztő programok, online-offline megoldások végtelen tárháza áll rendelkezésre. A nehézséget az okozza, hogy melyik szolgáltatót válasszuk, melyik rendszert tanuljuk meg, és milyen feltételeknek, szabályoknak kell megfelelnünk. Hol a határ a mutatós, de lassabban betöltődő vagy gyors és egyben szép weboldal között. A gyakorlat és rutin hiánya egyértelműen meglátszik a házilag barkácsolt oldalak kinézetében. A képek, szövegek formázásában. A legtöbben ezért bizzák a honlapkészítését szakemberekre, és természetesen rengeteg időt is megspórol az aki így jár el. Webáruház kivitelezése azonban ilyen módon szinte egyáltalán nem ajánlott, ilyen esetre mindig kérjünk fel szakembert.


7. kérdés válasza:

Hivatalos úton természetesen megbízható megoldásokat kapunk, és professzionális megoldás weboldalkészítésre ingyenes megoldással nem lehetséges. Az árak között a piaci szegmensek a meghatározóak elsősorban. Van aki sok oldalt készít olcsóbban, van aki kevesebbet vállal, de a jobb minőséget
adja.

8. kérdés válasza: 
 Aktív internetes keresők 2018:
    -www.google.com legnagyobb webkereső
    -www.bing.com 
    -www.yahoo.com
    -www.info.com a világ vezető keresőmotorainak legjobb eredményei
    -duckduckgo.com
    -www.startpage.com hirdetés nélkül, teljes adatvédelem
    -gibiru.com névtelenül a neten
    -yippy.com fogalmak a keresési eredményekhez, egyedi kereső
    -www.dogpile.com metasearch technológia a legjobb eredményekért
    -scholar.google.ca google tudós
    -archive.org megszűnt weboldalak keresője
    -uk.ask.com
    -giphy.com gif kereső
    -www.aol.com
    -pipl.com személy kereső
    -www.ecosia.org természet támogató, alternatív kereső
    -www.kurzor.hu magyar kereső szolgáltatás