A keresőoptimalizálás ingyenes, professzionális eszközei.

Az elsőhely elérése kemény és fáradságos munka, amely időt és türelmet igényel. Nem lehet a legelső helyre jutni könnyen, még akkor sem, ha kiváló minőségű termékeket árulunk. Az interneten több millió oldal található, naponta pedig több ezer új keletkezik. Ezért a keresőben elérhető helyezésekért folyatatott verseny hosszú csata, és minden legitim eszközt meg kell találni a céljaink eléréséhez. Azután pedig meg kell küzdeni avval, hogy megtartsuk helyünk, ahogy valaki megpróbál megelőzni. Webhely létrehozása nagyon egyszerű. Az igazán kemény rész az, ahogy az első oldalra jutunk, és utána az első négy vagy öt webhely között szerepeljünk.

SEO eszközök kategóriái, amiket a keresőoptimalizálás folyamatában hasznosíthatsz:

-Online PDF eszközök
-Jelszókezelő eszközök
-Meta Tags eszközök
-Domaineszközök
-Proxy eszközök
-Webhelykövető eszközök
-Webhely-kezelő eszközök
-BackLink eszközök
-Kulcsszó eszközök
-Képszerkesztő eszközök
-Szöveges tartalomeszközök

Általunk is használt, ajánlott professzionális SEO eszközök:

Plágium ellenőrző:

Ez a kis segéd arra való, hogy másolt szövegeket derítsen ki. Mivel a ilyen szövegeket használó oldalak alacsonyabb oldalbetöltést eredményeznek, így fontos, hogy ilyen szövegeket ne használjunk weboldalunkon. Nyilván könnyű az interneten szöveget találni és utána felhasználni, ha pedig ezek miatt büntetést tapasztalunk, ne csodálkozzunk. Inkább ellenőrizzük magunkat.

Kulcsszó pozíció-ellenőrző:

Evvel a programmal tökéletes eredményeket kapunk, ha kulcsszavaink eredményességére vagyunk kíváncsiak. Ha jó eredményeket kapunk
jó munkát végeztünk, amit folytathatunk. Viszont eredménytelenség esetén adott, hogy milyen témára kell fókuszálnunk.

Google PageRank ellenőrző:

Nagyon fontos képet muatat honlapunk állapotáról, aktuális helyzetéről, értékeléséről egy 1-10-ig skálán ez a segéd. Aki 10 pontot lát weboldala mögött az biztos lehet benne, hogy jól áll honlapjával.

Backlink ellenőrző:

Nagyon fontosak a bejövő hivatkozások (backlink) szerepe egy weboldal életében, mert ha valakire így hivatkoznak az azt jelenti, hogy elismertek vagyunk abban a bizonyos témában. Ezért különösen fontos, hogy sok ilyen linket szerezzünk magunknak. Ennél is fontosabb, hogy értékes linkek mutassanak ránk és ne tömeges ami értéktelen.

Alexa Rank ellenőrző:

Az Alexa kereskedelmi webes forgalmi adatok vizsgálatára szakosodott amerikai cég, a közismert Amazon.com céghez köthető. Az itt kapott rangsor nem mindenben mérvadó, de sok hasznos információt megtudhatunk weboldalunkról. Például, hogy hányan látogatták már
meg weboldalunk.

Backlink készítő:

Érdekes próbát tenni evvel a szuper segéddel, mert ugyan gyors eredményt nem , de hosszabbtávon eredményt érhetünk vele.

Minden weboldal tulajdonosának van egy álma, és az az, hogy a weboldala magas értékű legyen a keresőkben. Ennek elérése érdekében két célt kell megvalósítani. Az első cél, hogy a honlap tartalma releváns legyen a weboldal céljainak megfelelően. A weboldalunknak kiváló minőségű, releváns szöveget kell tartalmaznia. Ha egy weboldal kiváló minőségű termékeket vagy szolgáltatásokat értékesít, és a termékeket vagy szolgáltatásokat tartalmazó tartalmakat rosszul írták, nyelvtani hibák vannak, hiányosak; a látogató nem fog vásárolni semmit, vagy nem látogatja újra a webhelyed.

A második cél, amelyet a weboldalnak el kell érnie, hogy más releváns weboldalakhoz kapcsolódjon, magyarul hivatkozzanak rá.
A linkeknek olyan weboldalaktól kell származzanak, amelyek dominanciájukat és tekintélyüket az interneten szerezték,
és az interneten a kategóriájuk legmagasabb rangú weboldalai közé tartoznak.

Honlap SEO pontszám ellenőrző:

A SEO segéd megvizsgálja oldalunk meta címsorát, meta leírását, kulcsszavait, címsorokat, linkeket. Megmutatja, hogy mi van jól és rosszul beállítva a keresőrobotoknak megfelelően.

Kulcsszó sűrűség ellenőrző:

Itt megadhatjuk oldalunk címét, szövegeket és megvizsgálhatjuk az arányokat a kulcsszó sűrűség szempontjából. Minden szövegünknek informatívnak, érdekesnek és szórakoztatónak is kell lennie, mert így érhetjük el a legjobb SEO eredményeket. Ha túl sok kulcsszavat írunk egy szövegbe, rosszabb eredményre számíthatunk a keresőkben.

Kulcsszó verseny elemző eszköz:

A gondos kulcsszó-versenyelemzés elvégzése után most már képesek vagyunk azonosítani azokat a kulcsszavakat, amelyek igazán fontosak.
Kiválaszthatjuk azokat, amiket még nem célzott meg sok SEO tevékenység. Ezeket válasszuk elsőre, mivel ezekkel hamarabb érhetünk el kiváló eredményt. Hosszabb távon pedig jöhetnek a nehezebb esetek.

Oldal sebesség ellenőrző:

Webhelyek sebességének ellenőrzése fontos szempont, mivel nagy hatással van a felhasználói élményre. Mindannyian tudjuk, hogy az emberek nagyon kevés türelemmel rendelkeznek, amikor böngésznek és ha nem kapnak meg valamit gyorsan, egy pillanat alatt tovatünnek. Senki nem veszítheti el így ügyfeleit, ezért figyeljünk oldalunk gyors betöltődésére.

Mobile Barát ellenőrző:

A mobilbarát teszt is része az általános rangsorolási kritériumoknak, ezért ezeknek mindenesetre meg kell feleljünk.

Meta Tags ellenőrző:

Hasznos segéd, mindenképp használjuk saját és versenytársaink oldalainak elemzésére.