Az emberi testben természetes módon megtalálható a kollagén


kollagén természetesen

Ez a legnagyobb számban megtalálható fehérje az emberi testben. Hozzávetőlegesen 28 éves korunk körül kezd el csökkeni ennek mennyisége, így ezekben az években szükségszerűvé válik a pótlása. A legjobb kollagén, amit az állati csontok főzése során nyerünk ki természetes módon.

A kollagén a csontok, bőr, inak és porcok rugalmasságának és feszességének a legfőbb alkotó eleme. A szervezetben fellépő kollagén csökkenése vagy annak hiánya hozzájárul a vitaminszegénység kialakulásához. Ugyanis ezek a vitaminok nem szívódnak fel és épülnek be a szervezetbe megfelelően. Sokan azonban ezzel a ténnyel nincsenek tisztában.
Az emberek életében és egészségének megőrzésében számos szempont játszik fontos szerepet, de valahogy a kollagén pótlásáról nem esik elegendő szó. Kevés információval rendelkeznek ezzel kapcsolatban az emberek.
A kollagént természetes módon, ételek formájában a legegyszerűbben csontlevessel tudjuk pótolni. A marha és disznó csont kiváló kollagén forrás. A csontlevest, minimum 6 és maximum 24 óráig szükséges ahhoz főzni, hogy kinyerjük belőle a kollagént. Ezt a levest lehet ízesítni, így az íze egy húsleveshez hasonlít. Ahogy elkezd kihűlni, egy nagyon sűrű, kocsonyás állagot kapunk. A legjobb kollagén és vitaminforrás, valamint nagyon sok pre-és pro biotikum van benne, ami a belek egészségét is szolgálja.
A kollagén más formában is megtalálható. A kollagén port vízben és gyümölcslében feloldva, könnyen lehet fogyasztani. A kollagén kapszula és tabletta formátum talán a legegyszerűbb, ha pótlásról van szó.
A kollagén italt számos helyen és kiszerelésben kapható, és a kellemesebb fogyasztás érdekében ezeket különböző ízekben hozzák a piacra.
A kollagén csökkenti a ráncok mennyiségét és mélységét. Megakadályozza és csökkenti az újabb ráncok kialakulását. A bőr hidratáltságát és feszességét is a kollagénnek köszönhetjük. Így, ha valaki úgy érzi, bőre nem elég feszes, érdemes elkezdnie a kollagén pótlását a számára legtökéletesebb készítménnyel. A haj, bőr és köröm egészségesebb, erősebb és fényesebb lesz.
A kollagén pótlásával csökkenthető az ízületi fájdalom. Azoknak, akik rossz alvók, kimondottan ajánlott ezeknek a készítményeknek a szedése.
Ami még érdekesség lehet sokak számára, hogy az idegsejtek termelődésére is hatással van. Az étvágy és emésztőrendszer által termelt hormonokat egyensúly alatt tartja.
A táplálék során bevitt kollagént a szervezetnek előbb le kell bontania. A hidrolízis folyamat alatt a kémiai kötéseket a vízmolekulák szétválasztják. A nagyobb molekulák kollagén peptiddé esnek szét. Ezzel hatékonyabbá teszik a felszívódást. Az előre elkészített kollagének (por, tabletta, ital), kollagén peptideket tartalmaznak. Ezek azonnal beépülnek a testbe emésztés után. Regenerálnak és újjá építenek ott, ahol a szervezetben arra szükség van.
Nagyon sok betegséget lehetne megakadályozni és nagyobb gyógyszeres kezeléseket lehetne csökkenteni, ha a kollagént szedését is ugyan úgy ajánlanák az orvosok, mint a vitaminos készítményeket.
A kollagén étrend kiegészítők, amit megvásárolhatunk nem egyformák. Amennyiben meghatározott gondja van, érdemes annak a kezelésére megfelelő terméket választani. Az emberi testben 28 különböző típusú kollagén található meg.
Ajánljuk férfiak és nők, fiatalabbak és idősebb korosztály számára bővebben tájékozódni a kollagének jótékony hatásáról. Mindenki válassza ki a számára megfelelő készítményt és kezdje el pótolni a kollagént még ma.