Öt hasznos tipp a termékfotózáshoz az értékesítés növeléséért


termékfotózás

A termékfotózás speciális területe a marketingnek, hisz olykor kifejezetten unalmas témákat kell egy pillanat megörökítésével érdekesen eladni a célközönségnek. Ehhez hatalmas kreativitásra van szükség, de az is jól jön, ha bevet néhány egyszerű trükköt az ember. Mutatunk öt tippet, amelyekkel az értékesítést jobban támogató termékfotókat készíthetsz!

Óvatosan a törléssel

Gyakori hiba, hogy a fotós már a fényképezőgépe kijelzőjén válogatni, majd hatalmas elánnal törölgetni kezdi az elkészített képek egy részét azért, mert egy néhány négyzetcentiméteres felületen nem mutatnak jól. Sokkal okosabb döntés, ha a nyersanyaghoz munka közben nem nyúl az ember, ehelyett inkább a feladatra koncentrál, majd utólag, a számítógépén, nagyobb méretben megtekintve a képeket vág bele a szelektálásba.

Menő a makró

A makró beállítási lehetőséghez még mindig nem nyúlnak elegen a kellő bátorsággal. Pedig ez az a megoldás, amellyel a legfinomabb részletek is megörökíthetőek egy termékfotózás alkalmával. A makró segít mindent megmutatni, így utólag kevesebb lehet a szerkesztési, retusálási feladat. Hogy ezzel mennyit spórol magának egy fotós, azt a fotó retusálás árak átböngészésével lehet megbecsülni.

Főszerepben a fények

A fények szerepe egy termékfotózásnál még nagyobb, mint más munka esetén, ez is annak köszönhető, hogy a részletek itt a legfontosabbak. Egy természetbeli portréfotózásnál lehet, hogy minden körülmény a fotósnak kedvez, így nem kell bajlódnia a plusz fényforrások beállításával, ám egy műteremben nem lehet ezt kivédeni. Legyen szó lágyabb vagy erősebb fényről, nem illik elhanyagolni ezt a beállítást.

Előtérben a háttér

A termékfotózás másik sarkalatos pontja a fények mellett a megfelelő háttér megtalálása. Egy jó háttér javítja a termék megjelenését, egyszerűségével kiemeli annak előnyeit, szépségeit. A sima fehér háttér nagy divat, nem véletlenül, hisz univerzális megoldás, ám egy izgalmasabb termékfotózásnál nyugodtan ki lehet választani valami eredetibb háttérötletet. Szövetek, szalagok, tapéták – nem kell finomkodni, a lényeg, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Minden oldal fontos

Apróságnak tűnhet, de arra is oda kell figyelni, hogy egy termék minden oldala meg legyen fotózva. Az alapos dokumentációhoz ez elengedhetetlen, emellett azt is meg lehet majd nézni utólag, hogy melyik szög állt a legjobban az adott tárgynak. Több képpel, körbefotózással mutatható meg csak igazán aprólékosan egy minőségi termék!