Weboldal készítés


A következőkben megnézzük mik a
legfontosabb elemei egy weboldal
készítésének.
Mi alapján válasszunk céget vagy magán vállalkozót aki elkészíti nekünk honlapunkat.

Weboldal készítés szempontjai

Ha beírjuk a google keresőbe hogy " weboldal készítés Budapest " akkor rengeteg céget találunk a kereső listában. De mi az első teendőnk?

Először is legyünk tisztába vele hogy milyen weboldalt szeretnénk készíttetni és mire szeretnénk használni azt. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt gondolják egy weboldal akkor működik jól ha szép.
A weboldalak nagyrészétől azt várja a megrendelő hogy ha van egy weboldala, akkor majd megtalálják a google-ben és "beindul az üzlet"
De attól még hogy van egy szép weboldalunk, ez nem azt jelenti hogy a google jónak fogja értékelni azt és ezáltal előre sorolja a keresőben. Az első pont a weboldal készítésnél amire figyelnünk kell, hogy olyan szakembert válasszunk aki érti hogyan gondolkodik a google és milyen szempontoknak kell megfelelnie weboldalunknak. A Google keresőmotor értékelésének kedvező weboldalakat nevezik keresőoptimalizált weboldalnak.


Keresőoptimalizált weboldal készítés:

Milyen egy keresőoptimalizált weboldal?

A Google az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetett a weboldal besorolásànál a felhasználói élményre, azon belül is például a weboldal betöltési sebességre. Természetesen nem úgy nézi a keresőmotor a weboldalt mint mi emberek, hanem kódokat lát, sebességet, linkeket, stb. ezért az elkészítésnél ezekre nagyon figyelni kell.

Mire figyeljünk a legjobban az optimalizált weboldal készítésnél?

Először is hogy az oldal nagyon gyorsan töltődjön be, mert ha lassú akkor a felhasználó otthagyva oldalunkat más oldalt keres és ez a google szemében egy nagyon rossz pont.

Második nagyon fontos szempont hogy a szöveg amit feltöltünk honlapunkra, olyan kulcsszavakat tartalmazzon amikre ténylegesen keresnek. Ha például egy budapesti honlapkészítő cég honlapját készítjük, nagyon fontos hogy a szövegbe foglaljuk a honlapkészítés Budapest, weboldal készítés Budapest, weblap készítés Budapest stb. kulcsszavakat. Nagyon fontos hogy arról szóljon a weboldal szövege is, mint amire szeretnénk koncentrálni a weblapunk. Sokszor találkozok olyan ügyféllel aki úgy gondolja hogy weboldala jól van optimalizálva, de mégsem érti hogy miért nem hívják az ügyfelek "az internetről" . A szöveg írás előtt egy kulcsszókutatást kell végeznie a weboldal készítőnek. Ez azt jelenti hogy különböző optimalizáló programokkal megkeresi a pontos szavakat amikre keresnek a vállalkozással kapcsolatban és ezàltal építi fel a weboldalt.

A képeket méretét és elnevezését is a keresőoptimalizálás elvei alapján kell hozzáadni weboldalunkhoz.

Ha erre a három alapvetö dologra odafigyelünk a weboldal készítésnél, jó esélyünk van rá hogy a Google keresőmotor kedvezően néz majd weboldalunkra és onnantól kezdve el lehet kezdeni egy igazi SEO munkát a honlapunk, vállalkozásunk sikere érdekében.