Leleplező keresőrobot teszt végeredménye


    Számunkra nem meglepő eredmény született, függetlenül attól, hogy ki milyen szempontból vizsgálná a történteket. A szövegünk törzse nyilvánvalóan egy kitalált, egészében értelmetlen írás, amit a keresőrobot tesztelésére írtunk. A feltérképező robot nem értékelte helyesen a nagyrészt összefüggéstelen szöveget, ráadásul elsőhelyre hozta az írásunk szinte azonnal.

    Nyilván egy ember hamar felismerné a lényeget és azonnal helyesen reagált volna. Szerintünk egy ilyen szöveggel megírt cikknek nem szabadott volna ilyen előkelő helyen megjelennie a keresőben. A teszt szövegünk igazán nem értékes tartalom senki számára, maximum azt a következtetést tudjuk levonni belőle, hogy bármit leírhatunk viszonylag nagy terjedelemben, kapcsolódó kulcsszavakkal és akár jó eredményt is elérhetünk vele. Illetve tényleg kérdéses az aktuális kereső algoritmusok színvonala. Az is eszünkbe jutott, hogy netalán mégis ez a helyes válasz a keresőrobot részéről, de akkor is rosszat mutat a gépek intelligenciájáról. Sok kérdés vár megválaszolásra, reméljük másoknak is adtunk egy kis inspirációt a keresőrobotok tesztelésre, akár hasonló módon is. Összességében nem ez a jellemző a keresőrobotok működésére és persze el tudjuk képzelni milyen nehéz dolguk van a programozóknak, mert kevesebb weboldal nem fog lenni a jövőben sem és mindenki szeretné, ha megfelelően értékelnék weboldalát.

    További teszteket mindenesetre szeretnénk csinálni, hogy jobb következtetéseket vonhassunk le az itt szerezett tapasztalatokból.