Keresőoptimalizáls trendek 2019
Search Engine Optimization


  A Minőségi Tartalom továbbra is a legfontosabb, és minden bizonnyal meghatározó fog maradni a jövőben. Alaposnak kell lennünk a tartalmi méretben, hogy teljesen kidolgozzunk egy adott témát.
A írásunk tartalmazzon ellenőrizhető alapokat, hivatkozásokat és figyelembe vegyen más releváns írásokat, mellette jó ha ajánlásokkal és tanácsokkal is ellátjuk olvasóink.
A tartalomnak illeszkednie kell a felhasználó szándékához, tehát ha valamit vásárolni akarunk akkor a találatnál
legyen olyan hivatkozás ahol azt megtudjuk tenni.
A weboldalunk koráról kevesebbet beszélünk, de alapvetően a legjobb nekünk, ha jól felépített több éves honlap van birtokunkban. A keresőkben sok esetben kimozdíthatatlan pozíciókat foglalnak el az ilyen tulajdonságokkal bíró websiteok.

Három dolog amire fokozottan figyeljünk:

1: Tartalom (a lehető legjobb minőséggel )
2: Linkek ( a legjobb, értékes hivatkozások ránk nézve)
3: RankBrain (mesterséges intelligencia rendszere, amely a keresési eredmények feldolgozását segíti elő)

Részletesebben ezekre gondolunk:

-Érdemi keresés - Adjuk meg az olvasóinknak azokat az információkat, amelyeket ténylegesen keresnek.
-Kulcsszó kutatás - Keressük meg azokat a kulcsszavakat, amelyeket a versenytársak nem használnak.
Optimalizáljunk egy kiváló tartalmat ezekre a kulcsszavakra és  így kaphatunk egy kiváló, akár első pozíciót is a keresőkben.
-Használjunk listákat - a Google szeret listákat kiemelni. Előnyt kovácsolhatunk egy olyan listával, amelyet a Google könnyen feldolgozhat.
Használjunk GYIK-ot - Ezek gyakran elég precízek, gyorsan átláthatók és tömörek ahhoz , hogy kiemelést kapjunk.
-Ismerjük meg közönségünk és felhasználóink szándékát - Szeretik-e a jól megírt szöveget, képeket kedvelik, hangot vagy videót?


Új változók a SEO-képletben:


  • Mobil első indexelés : Röviden azt jelenti, hogy a Google az oldalunk mobil verzióját használja indexeléshez és rangsoroláshoz. 2018 márciusától kezdődően a Google elindította a webhelyek mobil-első indexre történő áttérsét. Előfordulhat, hogy aki használja a Search Console-t az már kapott róla értesítést. A mobil verzió elsődleges a rangsoroláshoz, ebből adódóan mobil-barát oldalt kell kialakítanunk.
  • Oldalsebesség : Az asztali weboldal betöltési ideje rangsorolási tényezőként van számításban, viszont már a mobil weboldal sebessége is rangsoroló tényezővé vált. Itt jön előtérbe az a rendszer amit használunk és előző írásainkban is beszéltünk már a gyorsan betöltődő weboldalakról, ezen belül az AMP oldalakról.
  • Márka vagy logó mint rangsoroló : A Google a márkánkat is használja a keresésben. Magyarul vizsgálják a logónk hangulatát és kontextusát azt illetően, hogy milyen értékű hírnevünk, a bizalom irántunk, a reklám értékünk, illetve bármilyen ehhez kapcsolódó tuljdonságunk.
  • GDPR : Ez a rendelet érinti az EU vállalatait és ügyfeleit. Így a nemzetközi vállalatoknak meg kell felelniük a GDPR-nek. Ennek eredményeként módosultak a Google Analytics szolgáltatásai.
  • Amazon keresés: Elsőnek furcsán hangozhat az Amazon szerepe, de egyre több ember megy egyenesen az Amazon oldalára, hogy vásároljon. Egy tanulmány szerint a fogyasztók 56% -a látogatja meg elõször az Amazon-t, ha vásárolni akar. 51% -ka ellenőrzi az Amazon-t, miután megtalált valamit máshol. Tehát érdemes figyelembe venni a kereső felhasználást a saját szempontjainkból.

Egyéb eszközök a weboldal optimalizálásához:


  A kulcsszó-kifejezések illesztése fontos, de írásaink a kereséskre válaszoljanak inkább, mert gyakran olyan eredményt kapunk ami közel sem áll a kérdéseink megválaszolásához.

Nagyon sok kereső szolgáltatás létezik, ezért hibás csak a Google keresőt figyelembe venni.

A legjobb tartalom a legyorsabban amik pontosan válaszolnak a keresésére.

A strukturált adatok szükségesek, amiről már sokat halhattunk. A kivételesen kidolgozott tartalom fontossága.

A szakértelem, az elismertség és a megbízhatóság növelése.

A webhelyek évről-évre egyre bonyolultabbá válnak, így jövőbenben és azon túl is jelentős beruházási területet teremt a technikai SEO. Magyarul a sebesség, a javascriptek egyre jobb kihasználása, Progresszív webalkalmazások használata.

On-page optimalizálás, könnyű navigáció, kiváló keresés az oldalon belül, vizuális útmutatások.

A hang keresés előtérbe kerülése. A mesterséges inteligencia szerepe.

Optimalizáljuk a kiemelt részleteket, válaszok a kérdéskre. A képek fontossága.

A keresőmotorok egyre intelligensebbek. A Google több lekérdezésre válaszol közvetlenül az eredményoldalakon, és a hanggal aktivált keresési lekérdezések száma növekszik.
Erre mindenképp reagálni kell.